"Dampen har endret meg, og jeg liker det".


Jeg la på røret og det slo meg at sjenansen jeg hadde før var borte.

Hva har egentlig skjedd?

Med kun ett øye åpent, nettopp stått opp og håret til alle kanter hadde jeg nettopp takket ja til et intervju med NRK og uttalt ordene «selvfølgelig, dette blir gøy!».

Dette er surrealistisk for meg da jeg i mange år var skeptisk til naboer, folk på butikken, ja folk generelt. "Hva i alle dager"- tenkte jeg. 

"Hva i alle dager"- tenkte jeg. 

 Tilbake til telefonsamtalen.

I Iphonen min kunne jeg høre Journalist Magnus Brenna Lund si at programmet «Norge Nå» ville lage en temakveld om nattskiftjobbing.

Han hadde lest om meg (Batnurse, som kollegaene mine kaller meg) i bladet «Sykepleien»: "en sykepleier som elsker nattevakter". 

Oppdraget jeg fikk var å lage en videodagbok. Slik endte jeg opp med å filme meg selv med Iphonen min ei natt på jobb. Jada, jeg fikk noen rare blikk. 

Hvordan video-dagboken ble kan du se her 25 minutter inn i sendingen.

Ikke lenge etter ble jeg kontaktet av Inger Boldvik som ville intervjue meg for Drammens Tidende. Igjen med kun ett øye åpent hørte jeg meg selv si: "klart det! Det kan bli gøy". 

Igjen hørte jeg meg selv si: «klart det, det kan bli gøy»

Klokken 8.00 en morgen etter nattevakt, satt jeg med en familiehunds hode i fanget, og nytraktet kaffe i koppen. En hyggelig journalist befant seg på andre siden av spisestue-bordet i en enebolig på Steinberg, ikke langt fra mitt eget hjem. 

Inger fortalte at hun hadde hørt om meg og nestlederskapet i Norsk Dampselskap og skulle skrive en liten snutt til spalten «FOLK I NYE DRAMMEN». Deler av samtalen vi hadde den morgenstunden ble skriblet ned og publisert i Drammens Tidende 21.09.18.

For meg er det ikke tvil om at dampen har gitt meg en bedre helse i form av selvtillit, engasjement og rett og slett et annet syn på folk.

Folk er jo stort sett ikke skumle. De er alle en skattekiste av erfaringer, tanker, og omstendigheter. Hvis jeg leter ordentlig - kan jeg også finne vennskap i den skattekista. Jeg er ikke naiv, ikke alle skattekister inneholder en skatt, men i de fleste vil en finne en balanse i innholdet, hvis en bare ønsker å børste bort støvet og lete det frem. 

Støvet mitt er børstet av, dampen har endret meg og jeg liker det. 

Hvis du vil støtte privatpersoner som trosser eget overlevelsesinstinkt for å sikre damperens rettigheter melder du deg inn i NDS forening her.

Mvh Mette Orten, nestleder i Norsk Dampselskap.