Tanker om styrevervet til nå


Mine første 6 mnd som styremedlem

 

Vi skriver August 2020 og det nærmer seg i skrivende stund snart september og det er 6 mnd inn i vervet som styremedlem i NDS. Først og fremst så er dette helt nytt for meg tross veldig mange år og erfaring som hovedtillitsvalgt og noen verv i fagbevegelsen, det er helt annen måte å jobbe på og det meste av jobben som styremedlem går gjennom sosiale media. 

Mange Facebookgrupper å holde styr på var til begynne med overveldende, men det kom seg etterhvert og begynner nå å få kontroll, men tror jeg kan bli bedre.

 

Da jeg kom inn i styret i februar i år var det med brask og bram og fant raskt ut at det er en historie i NDS, trenger ikke å skrive så detaljert om dette, alle kjenner til historien, men det er historie. Jeg har stor tro på at det nye styret kan tenke framover og fokusere på framtidige oppgaver og våre medlemmer. Mitt fokus vil ihvertfall være de oppgaver i styret som våre medlemmer ved tillitsvervet ga oss ved årsmøtet.

 

 

Damp og framtid

 

Som alle kjenner til er en del av kampen vår at det skal bli lov å selge juice med nikotin i Norge.  Det er jo i seg selv en tung jobb når vi vet at det ble jo godkjent allerede i desember 2016, men våre folkevalgte trenerer denne prosessen med den unnskyldning at de venter på EU og nye TPD forskriftene.

Jeg føler at vi er på god vei eller har nylig startet en prosess som virker spennende og lovende og som den fødte optimist tror jeg vi kan presse hardt nok på de rette plassene. Vår nestleder Frank Tinmannsvik kaller dette å bygge politisk kapital, noe jeg kan relatere til gjennom fagbevegelsen.

 

Vi kan se rundt oss i verden hvordan damperettigheter er truet med “flavour-bans”( dvs forbud mot smakstilsetting )  og totalforbud mot damping. Vår kamp i Norge er å få innført det regjeringen vedtok allerede i desember 2016 og kampen for å bevare alle de smaker som vi er så glade i og som gjorde at vi sluttet med sigaretter eller tobakk.

 

Dette er ihvertfall mine tanker om dampens fremtid og jeg har stor tro på at det nye styret er skikket til å takle dette, takket være vår leder Mette Orten som jeg tror tenker damp og NDS 24 timer i døgnet. 

 

jørn til styrebloggen-kopi.jpg

En dampende hilsen 

Jørn Gisle Lerstad
Styremedlem
Tobakksfri siden 18 mai 2018